aymenmessi10 المدير العام
عدد المساهمات : 389 نقاط : 1285 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 العمر : 28 الموقع : https://aymenkhalil.mam9.com
| موضوع: اطباق مختلفة اخترتها لكم اتمنى ان تعجبكم=====================بالصور المصورة==================== الجمعة فبراير 25, 2011 8:45 pm | |
| وانا بصراحة عمرى ما عملتها بس لقيت طريقة لمنال العالم بصراحة هايلة وقلت انقلها ليكم علشان نجربها سوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
دى احلي مش كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بسم الله الرحمن الرحيم عندي طريقة جميلة جدا لعمل فطائر التفاح المقلية علي طريقة الشيف / منال العالم و انا جريتها مرتين و طلعت روعة و سهل و من امكانيات اي مطبخ مقاير العجينة 2 ك دقيق الابيض العادي + 1 م/ص ملح + 1/2 ك زبده مثلجة + ا بيضة + 1/4 م/ص فانيليا سائلة + 1 م/ ص ماء انا ماكن عندي زبد فاستعملت سمن و حطيب نصف مقدار الملح عشان السمن البلدي فيها ملح و كمان السمن كانت سايحة فالماء اللي استعملته كان متلج الحشوة 2 حبه تفاح اي لون + 2 م/ص زبده او سمن + 1/4 ك ماء ( لتذويب النشا ) + 1/4 ك سكر بني او ابيض بالعسل الاسود او ابيض بس + 1/4 م/ ص قرفة + 1 م/ص نشا + زيت للقلي للتزين سكر بودرة
الطريقة نحضر العجان و نضع مقدار الدقيق + ملح + الزبدة المثلجة او متماسكة من الثلاجة نستخدم مضرب التقليب و نشغله ثواني حتي يندمج العجين يصبح مفتت تضاف البيضة و الفانيليا اما سائلة او بودره و نضرب مرة اخري ثواني و نضيف الماء( ملحوظة هامة جدا لا تكتري من الماء ممكن ا م/ص فقط او 1 و 1/2 م/ص من الماء ) نضعها اثناء الضرب لا تاخد وقت ثواني لمجرد احساسي انها تماسكت تترك 10 ق للراحة و تفرد بالنشابة علي سطح مرشوش دقيق و تقطعها مربعات و لا تكون سمكية لانها ستقلي في الزيت و حتي نضمن نضجها
نجهز الحشوة نحضر طاسة نضع فيها الزبده او السمن و نضع التفاح المقشر و المقطع صغير + القرفة + السكر البني و تقلب لمدة 2 ق نضع النشاء في مقدار الماء الموجود في الحشوة و يذوب جيدا و يضاف علي الطاسة فتتماسك الحشوة و ترفع من علي النار تحشي العجينة و تقفل و تصبح مثل المثلث و يعمل بها فتحات علي اطرفها كلها و تقلي في الزيت و بعد ما تطلعيها يرش عليها سكر بودة ( و قرفة ناعمة حسب الرغبة ) و هي ساخنة. و يارب تعجبكم
| |
|